Fotoverkiezing ‘Mooiste wegberm van het Geuldal’ gewonnen door Peter Goltstein en Jo Knubben – Persbericht

In het voorjaar organiseerde het Initiatief Boshommellandschap Geuldal in de gemeenten Valkenburg aan de Geul en Gulpen-Wittem de ‘Mooiste wegberm van het Geuldal’ verkiezing. Inwoners en bezoekers werden opgeroepen foto’s in te sturen van de mooiste bermen in het Geuldal. De winnende foto’s, genomen op het Molenvoetpad (P. Goltstein) en het Heytgrachtvoetpad (J. Knubben) sprongen eruit door de overdadige bloemen en mooie weergave van het unieke landschap in het Geuldal. Als gevolg van de watercrisis werd de uitreiking van de prijs verplaatst. Onlangs mocht wethouder Carlo Vankan van Valkenburg aan de Geul dan toch de beide heren feliciteren met de winnende foto en de prijs (een pakket met streekproducten) overhandigen.

Vanuit het hele Geuldal werden meerdere mooie beelden ingezonden. Een selectie van de ingezonden foto’s is via de galerij van het Initiatief Boshommellandschap te bekijken. De foto’s laten een grote diversiteit en waardering zien voor de bloemrijke wegbermen in de gemeenten Valkenburg aan de Geul en Gulpen-Wittem. Zowel in het stedelijk gebied als langs landelijke paden, in combinatie met mooie hagen en bloeiende akkerranden.

Beide gemeenten hebben sinds 2020 het maaibeheer langs een aantal bermen, waaronder het Molenvoetpad, aangepast om langer bloeiende bloemen aanwezig te houden voor bestuivers en andere insecten. De bermen moeten echter wel regelmatig gemaaid worden, voor zowel de verkeersveiligheid als om verruiging van de berm tegen te gaan.

Het Boshommellandschap Geuldal (https://boshommellandschap-geuldal.nl) is een samenwerkingsverband van coöperatie Natuurrijk Limburg, Stichting Limburg Bloeit Op, Waterschap Limburg, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, de gemeenten Valkenburg aan de Geul en Gulpen-Wittem, Stichting het Limburgs Landschap, Provincie Limburg, Waterleiding Maatschappij Limburg en Wageningen University & Research

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *