In de media: bijenonderzoek in het Geuldal

Vandaag in de Volkskrant een rapportage over de insectenstand in Nederland, waarbij ook onderzoekers in het Geuldal zijn gevolgd.

Naast het initiatief Boshommellandschap Geuldal vindt er nog meer onderzoek plaats in het Geuldal. Zo onderzoeken promovendus Reinier de Vries en MSc student Remco Ploeg de diversiteit van planten, bijen en andere soortgroepen in graslanden met verschillende intensiteit van beheer. Daarnaast wordt in dit internationale project, SHOWCASE geheten, onderzocht of met drones ingeschat kan worden hoe veel bloemen er in een weiland staan, om zo te voorspellen hoe goed dit voor bijen is.

In het artikel wordt ook een overzicht gegeven van de huidige kennis over de insectenstand in Nederland, en factoren die hierbij meespelen. Het artikel benadrukt het belang van op een gestructureerde manier tellingen doen van insecten, om zo beter over de tijd te kunnen volgen hoe de insectenstand zich ontwikkelt, maar ook om niet te wachten met het aanpassen van beheer. Dit is waarom langdurige, landschapsbrede initiatieven, zoals binnen het boshommellandschap, zeer belangrijk zijn.

Lees het volledige artikel hier.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *